Kunstpakhuis in Rotterdam

Per 2017 komt Rotterdam over een uniek kunstpakhuis te beschikken. Het nieuwe Collectiegebouw van Museum Boijmans van Beuningen zal naast een depot- en expertisecentrum, ook kunst publiekelijk gaan vertonen.

Het_Paviljoen_Museum_Boijmans_Van_Beuningen_[1],_studio_Hans_Wilschut_2008_534

Het initiatief vloeit voort uit een reeks slechte ervaringen uit het verleden. Men beschikte over kunst ter waarde van miljarden euro’s dat opgeslagen was in kelders, pakhuizen en dergelijke. Velen hoosbuien en dergelijke, die nogal veel voorkomen in Nederland, werden de kunst vaak te veel. Vandaar dat er nieuw concept moest worden bedacht. In dit geval is er een nieuw en deugdelijk depot ontwikkelt.

De afgelopen jaren werd er al veel gespeculeerd over een nieuw Collectiegebouw. Nu is bekent geworden dat er eentje komt die ruimte biedt voor ruim 140.000 kunstobjecten van Museum Boijmans Van Beuningen. Met de aanbesteding van het Collectiegebouw zijn ook de plek en de stedenbouwkundige randvoorwaarden bepaald. Over vier jaar zal het er ongeveer staan, pal naast Boijmans in het Museumpark van Rotterdam.

 

 

Reacties zijn gesloten.